понеділок, 18 квітня 2016 р.

"Пісенна криниця"




Пісня – душа народу»
З метою виховання професійних навиків народного співу, популяризації і вивчення народних пісень, підвищення художньо-мистецького рівня у виконавській майстерності 12 квітня в Стрийській дитячій школі мистецтв відбувся фестиваль української народної пісні «Пісенна криниця». Цей захід проводиться в школі вчетверте.
Програмні вимоги : виконання пісень у різних жанрах.         
Критерії оцінювання : відповідність стильовим та жанровим ознакам твору, сценічна культура, артистизм.
Зі вступним словом про жанри народної пісні , виступила завідуюча відділу сольного співу Галина Петрів. В програмі фестивалю «Пісенна криниця» брали участь 32 учнів, які виконували календарно-обрядові, родинно-побутові, жартівливі, патріотичні та колискові пісні.
Учні викладача Білецької Любов Леонідівни:
Матвіїв Божена високим професійним виконанням пісні «У вишневім садочку» заворожила зал бархатним сопрано, талановито, зворушливо передала зміст пісні до глядача. Петричкович Данило виконав лемківську народну пісню в обробці Р.Совяка «Серед села грушка». Пісню виконав яскраво, емоційно з натхненням. Сомар Вероніка , з надзвичайно яскравим колоритним голосом, виконала пісню «Гарна господиня». У виконанні Атаманчук Катерини прозвучала жартівлива пісня «Глибока криниця». Учениця легко і граціозно справлялась з складним виконанням звуків високої позиції. Учениця ІІ класу Гитик Леся з прекрасним низьким голосом виконала пісню «Чорна я си чорна» . Учениця І класу Бреник Віта виконуючи пісню «Сирітка» розкрила не сцені трагічну долю маленької дівчинки-сирітки. У виконанні дуету талановитих дівчат Ревінковської Соломії та Шепітчак Діани прозвучала пісня «Ой світив місяць». Дует показав добре ансамблеве виконання та розкриття художнього образу.
Учні викладача Щупак Марії Миколаївни:
У виконанні Глушка Володимира прозвучала aсcapello історично-патріотична пісня «Ой полечко, поле». Юний виконавець відмінно продемонстрував протяжний, задушевний характер пісні. Легко і  дзвінко, наче пташиний спів, прозвучала гаївка «Голубка» у виконанні Ємець Вікторії. Всю красу народного голосу, його силу, багатство тембру та безмежність показала Глинська Вероніка у лемківській народній пісні «Як я си заспівам».
Учні викладача Гущак Віри Степанівни:
Бабій Софія – учениця ІІ класу старалася цікаво передати характер і зміст української народної жартівливої пісні «Чорні очка, як терен». На доброму виконавському рівні прозвучала пісня «Ой у гаю, при Дунаю» у виконанні Возняк Ірини.
Учні викладача Кецик Ірини Петрівни:
Фрагмент із русального циклу «Сиділа русалка на білій березі» виконав ансамбль у складі: Сомик Звенислава (солістка), сестри Марія та Анастасія Мазур, Дарія Прядко, Саварин Софія, Данильців Марія. Русальні пісні зачарували своїм колоритом, професійним виконанням. Пісню про нелегке життя козака в неволі «Стоїть явір над водою» проникливо виконав  Дрозд Нестор. У виконанні Софії Ковташ прозвучала жартівлива пісня «Я щаслива зроду» де учениця відтворила характер пісні. На доброму рівні прозвучала пісня «Пусти ж мене, моя мамо» у виконанні Саварин Софії.
Учні викладача Петрів Галини Євстахівни:
Учениця Клесовець Софія виконала лемківську «Колискову» з душею і ніжністю. Дует у складі учнів І класу Лісовської Насті і Штикало Софії виконали жартівливу пісню «Прийшла кума до кумоньки» з характером та акторською майстерністю. На доброму вокальному рівні виконала українську народну пісню в обр. А.Кос-Анатольського «Ой на горі сніг біленький» Живка Анна. Пісня УПА «Вже вечір вечоріє» прозвучала в виконанні Капериз Ростислава.
Всі учасники нагороджені подяками за добрий виконавський рівень та пропаганду української народної пісні.
Привітали учасників фестивалю директор школи Куйбіда З.А., заступник директора Дицька М.М., заслужений працівник культури Никифорів Р.Ф.






Немає коментарів:

Дописати коментар