пʼятниця, 19 лютого 2016 р.

Герої не вмирають

                                     18 лютого в Народному домі м.Стрия
                              відбулись заходи присвячені другій річниці
                                            трагічних подій на Майдані


   

  Захід розпочався о 14:00 гімном України та відеороликом пісні Ніни Матвієнко "Реквієм".Ведучі нагадали глядачам про ті трагічні події, які відбулись на Майдані  у Києві 2014 року.Продовжив дійство відеоролик про події 30 листопада.На сцену запросили священника - о. Івана Говгеру, який був присутній на Майдані.Усі в залі вшанували хвилиною мовчання полеглих героїв.
     Далі виступив чоловічий Муніципальний хор "Каменяр"(кер. Заслуж. діяч мистецтв
 України - Степан Целюх) і народний танцювальний колектив "Стрияночка"
(кер. Олексій Боровницький), який вразив глядачів цікавими хореографічними композиціями. Зі сцени лунали вірші та пісні про Небесну Сотню.До присутніх звернувся боєць нічної варти Майдану - Зеновій Медюх.
     Ведучі заходу згадали загиблих героїв - Андрія Корчака та Юрія Дяковського. Зі сцени глядачі почули  спогади про брата від Ольги Корчак .Фільм про Юрія Дяковського "Бандэровцы",який презентув автор фільму,  полтавчанин Дмитро Гонтаренко, вразив глядачів спогадами матері про сина,його прагненням змінити країну і велику гордість за те,що він українець.
ГО "Майдан Стрийщини" висловили щиру  вдячність усім, хто долучився до заходу за спільне вшанування пам'яті Небесної Сотні.
 

Немає коментарів:

Дописати коментар