понеділок, 14 грудня 2015 р.

  09.12.2015, 18:03

Зустріч-спогад про художника Ореста Паламаря


7 грудня у Стрию в приміщенні виставкового залу міського музею “Верховина” (вул.Шевченка 107) відбулася зустріч-спогад про художника Ореста Паламаря (1955-1989) в день його 60-річчя.

Ведуча вечора Романа Савчин нагадала біографію митця. Він народився в сім’ї Заслуженого художника України Григорія Паламаря. Вчився в ЗСШ №1, ВПУ–16, згодом служив в армії на території тодішньої Німецької Демократичної Республіки. Після закінчення Української академії мистецтв працював разом з батьком художником на Стрийському склозаводі, трагічно загинув.
Зі спогадами про Ореста Паламаря до присутніх звернулися його рідний брат Любомир, друзі, однокласники – Юрій Кедринський, Віра Стаськів-Сидорик, Євген Турчин, Роман Мазяк, Мирон Нестерчук, Галина Верес. Як зазначали виступаючі, Орест був справедливим, активним, чесним і відкритим, займався спортом, музикою, туризмом, був на старті як багатообіцяючий своїми талантами художник, зокрема портретист. Студентка Дрогобицького педагогічного університету імені Івана Франка Світлана Стеблій проспівала пісні, котрі любив виконувати світлої пам’яті Орест. Дружина пані Романа щиро подякувала присутнім за добрі та щирі слова про її чоловіка, що молодим відійшов у вічність.

Немає коментарів:

Дописати коментар