понеділок, 14 грудня 2015 р.

Гала-концерт фестивалю "На хвилях Стрия"

Гала-концерт фестивалю хорової музики «На Хвилях Стрия»
    Добіг кінця ІV-й  міжнародний фестиваль хорової музики «На Хвилях Стрия» , присвячений пам’яті Євгена Пасіки. Він тривав з 4 по 6 грудня.
    Заключний концерт фестивалю хорових колективів відбувся в неділю, 6 грудня 2015 р. в Стрийському Міському Будинку Культури.  Його метою було об’єднання  Західної і Східної України.

Захід розпочався о 1600  благословенням отця – Мирона Гринишина.
Далі виступили хорові колективи в такій послідовності:
Молодіжний камерний хор «Контраст», м. Дрогобич
Хор Дніпропетровської консерваторії ім. М. Глінки,
Народний камерний хор «GRATIA» , м. Самбір
Камерний хор «CANTEMUS», м. Івано – Франківськ
Народний молодіжний камерний хор Кременецького районного будинку культури
Молодіжний хор « Скерцо» , Польща
Народний аматорський хоровий колектив «ACSIOS» , м. Тлумач
    Особливо припав до душі  експресивний виступ молодіжного хору «Скерцо» з міста – побратиму  Польщі. У репертуарі цього хору польська музика епохи Відродження і сучасності.     
Виступ кожного з хорових колективів знайшов відгук у серцях глядачів. Усі музичні твори супроводжували гучні оплески та вигуки: «Браво».
    Наприкінці концерту на сцену вийшли організатори фестивалю – Степан Целюх та Юлія-Людмила Курилишин. Вони подякували  усім керівникам хорових колективів та побажали , щоб цей фестиваль став традиційним. Богдан Бойко, Юлія-Людмила Курилишин, Степан Целюх та Роман Буник вручили пам’ятні сувеніри усім диригентам хорів.
    Завершенням стало спільне виконання гімну «Боже великий, єдиний» всіма присутніми. Диригентом був Юрій Курач – художній керівник та головний диригент Муніципальної академії чоловічої хорової капели ім. Ревуцького, заслужений діяч мистецтв України.

Немає коментарів:

Дописати коментар