вівторок, 22 грудня 2015 р.

Концерт М.Золотухи



Концерт Михайла Золотухи «Лети, моя пісне»

20 грудня 2015 р. в Стрийському Міському Будинку Культури відбувся концерт «Лети, моя пісне» який презентував стрийський композитор Михайло Золотуха та студія естрадних мистецтв «Говерла».
І ось стрияни та гості нашого міста мали змогу послухати забуті та маловідомі композиції талановитого автора Романа Савицького, що жив і працював на теренах Стрийщини. Власне, його світлій пам’яті й було приурочене дійство.
Роман Савицький – автор багатьох популярних пісень, таких як «Червоні маки», «Квітка з полонини», тощо. Та був у нього великий пласт пісень, які він назвав «без нот». Саме ці твори отримали «друге життя» завдяки автору та виконавцю Михайлові Золотусі.

Розпочався святковий концерт о 17:00 танцювальним виступом ансамблю народного танцю «Лілея» із с. Нежухів та піснею «Ватра» на слова В. Романюка.  Далі на сцені виступила з доповіддю Юлія Курилишин – керівник відділу з питань культури, туризму, охорони культурних цінностей, національностей і релігій. Вона розповіла про життєвий та творчий шлях Романа Савицького. Її доповнив Володимир Грабовський – член спілки композиторів України. Він розповів про нову, восьму збірку пісень М. Золотухи «Лети, моя пісне». Крім пісень Романа Савицького до цієї збірки увійшли і пісні на вірші наших сучасників: Віктора Романюка, Клима Михайлюка, Йосипа Фиштика, Галини Курбатової, Івана Левицького. Це легкі, ліричні пісні. Зокрема, естрадні та романси для вокальних ансамблів. Є аранжування деяких народних пісень. Усі вони прозвучали на стрийській сцені у неперевершеному виконанні Михайла Золотухи. Завершився концерт піснею «Многая літа» собі та всім учасникам дійства. Наприкінці концерту заступник міського голови Стрия Роман Волинець подякував за чудовий виступ та вручив подарунок. Спонсор концерту – благодійний фонд О. Канівця «Добре серце».

Немає коментарів:

Дописати коментар